Samfund

Tjek dit coronapas

Fra idag skal vi til at vise coronapas igen. Derfor er det en god ide at tjekke dit coronapas, så du er klar.

Folketingets Epidemiudvalg har vedtaget, at COVID-19 igen skal erklæres som en samfundskritisk sygdom fra torsdag den 11. november og en måned frem. Samtidig har Epidemiudvalget besluttet, at man fra fredag morgen klokken 6 igen skal vise coronapas i en række sammenhænge.

Det betyder, at tusindvis af danskere endnu en gang skal logge på sundhed.dk for at hente deres coronapas eller finde det på deres telefon på MinSundhed-appen eller på coronapas-appen.

Systemerne er klar

Coronapassene har ikke været i brug i Danmark, siden kravet om at vise dem blev afskaffet i september måned. Men systemerne er testet og klar til at levere igen.

Hos sundhed.dk forventer direktør Morten Elbæk Petersen da også, at genindførelsen af coronapasset vil foregå gnidningsfrit. Alligevel appellerer han til, at danskerne udviser tålmodighed, når de igen skal til at hente deres coronapas på sundhed.dk.

”Vi opdaterer systemet løbende, men det kan ikke undgås, at spidsbelastninger med mange tusind besøgende kan give ventetid. Derfor vil jeg også gerne opfordre til, at man henter sit coronapas i god tid, hvis man ved, at man skal bruge det,” siger han.

Tjek din coronapas-app

Hos Sundhedsdatastyrelsen, der er ansvarlig for coronapas-appen melder direktør Lisbeth Nielsen også klart skib.

”Man skal jo aldrig blive alt for skråsikker, men vi er forberedt, og vi arbejder hele tiden på at forbedre appen,” siger hun og fortsætter:

”Til gengæld er det en god ide, at man som borger lige har prøvet at åbne coronapas-appen på sin telefon, så det ikke driller, når man står og skal bruge det.”

Hvis det er mere end en måned siden, at du har åbnet dit coronapas, vil du blive bedt om at logge ind igen med NemID.

Find dit coronapas

Coronapas-appen er en af flere muligheder for at få dit coronapas. Det kan også tilgås og downloades på sundhed.dk og i appen MinSundhed. Det er muligt at hente og udskrive coronapas for dig selv og for personer, der har givet dig fuldmagt til deres coronapas.

Det 3. stik

3. vaccinationsstik kan ses i coronapasset på sundhed.dk og i MinSundhed, men det vises lige nu kun i EU/rejsedelen i coronapas-appen. Fra på fredag den 12. november vil 3. stik også fremgå under MinSide i den danske version af appen. Det 3. vaccinationsstik har pt. ikke betydning for, om coronapasset er gyldigt.

Læs mere om reglerne for coronapasset og hvor det kommer til at gælde på coronasmitte.dk

Kommentarer