Debat og politik

Flere pendler-parkeringspladser

Af Marianne Lynghøj Pedersen, Venstre

Folketingskandidat, Nordsjællands Storkreds

Mange danskere ønsker at vælge det grønne og klimavenlige alternativ. Også når det gælder transporten. Vi vil gerne tage cyklen, bussen eller toget – og vi vil gerne skifte benzinbilen ud med en elbil. Der er en kæmpe villighed til at være klimabevidst, og i den næste folketingsperiode skal vi politikere fokusere på, hvordan vi gør det nemmere for danskerne at være klimabevidste.

I Allerød pendler mange ud af kommunen med S-toget. Nogle kommer til toget gående eller på cykel, andre med bus eller bil, alt efter hvordan det passer ind i familiens praktik. Hvis vi skal have flere til at bruge toget, skal vi gøre det nemt.

Flere har fortalt mig, at det kan være svært at finde en parkeringsplads, hvis de ønsker at tage S-toget frem for at holde i kø på Hillerødmotorvejen eller Kongevejen. Det er skal være nemt at vælge toget, og derfor bør der etableres flere pendler-parkeringspladser ved stationen. Arealerne er ejet af DSB/ Banedanmark, og derfor er det en opgave for Folketinget. Og det er noget, som jeg vil arbejde målrettet for, hvis jeg bliver valgt den. 1. november.

Kommentarer